Тражим помиловање за псе луталице

Неким људима је најбољи пријатељ човек, некимa књига, а некимa пас. Постоји изрека која каже: „Пас је најбољи човеков пријатељ“ и та изрека је у потпуности тачна.

Ја сам велики љубитељ животиња, а нарочито паса. Власница сам четири пса и из изкуства знам да су пси заиста добри пријатељи људима. Иако не умеју да говоре, они имају емоције и саосећају се са власником, што их чини бољима од многих људи. Они су човеку (власнику) само део живота, а човек је њима цео живот, цео свет.

На улицама све чешће можемо срести пса луталицу, који је углавном агресиван и ког се бојимо. Запитате ли се некада зашто су готово све луталице агресивне? Све те луталице су некада имале власника, дом, храну, пажњу и љубав, али су, нажалост, завршиле на улици. Када пас заврши на улици, сви га вијају, терају, муче, шутирају и баш из тог разлога он постаје агресиван.

У данашње време људи издвајају веће своте новца како би купили неке „популарне“ расне мале псе који им углавном служе за фотографисање и хвалисање, па чак и као модни детаљ, а оне мање „популарне“ избацују на улицу. Па побогу, и они су жива бића, имају емоције и бољи су од олоша који их избацује и прави од њих луталице! Читам, слушам, гледам, чујем како се људи жале на псе луталице, а исти ти људи си макар једном избацили пса на улицу и направили луталицу од њега.

14858666_10211281423177748_1703398877_o.jpg

Молим све оне који купују псе да не чине то, већ да удоме неког напуштеног пса, а новац са којим су желели да плате пса нека уплате на рачун некога коме је потребно за лечење, јер, верујте ми, бићете срећни што сте добили пса коме сте подарили дом, а који ће вам заузврат подарити неизмерну љубав. Биће срећан и онај за чије лечење сте уплатили новац и помогли му да се излечи.

Верујте да нема ништа лепше него када се после напорног дана на послу, у школи и слично,  вратиш кући, а на вратима те сачека верни пријатељ, трчкара око тебе, маше репом, радује ти се.

Још једном молим све људе да не избацују псе на улицу, да их не купују, већ удомљавају, и ако већ нису у могућности да удоме, могу макар да их нахране и помазе, а не да их туку и муче.

„Човекова душа се може оценити према томе како третира пса“.

Аутор: Сања Нинковић

Постави коментар